Logotipo


Baqués - Nom

Tot seguit transcrivim una breu síntesi

de la biografia de l'artista

 

Josep Baqués va néixer a la població catalana de Montmeló el 8 de Juny de 1931.

Dissenyador gràfic, pintor i dibuixant, també ha treballat en el campo de l'escultura, la litografia i la fotografia.

Cap a 1956 es professionalitza en el terreny del disseny gràfic, assumint la direcció artística de les agències Crisol i Danis, establint-se finalment en el seu propi estudi treballant preferentment les branques d'imatge d'empresa, marca i producte, entre les que podem anomenar, Floid, Cepsa, Cros, Merk, Hoechst, entre moltes d'altres.

Va ésser un dels fundadors de la "Grafistes Agrupació FAD", considerada la primera associació de professionals del disseny gràfic a Espanya i quina finalitat fundacional era el progrés constant de les arts plàstiques aplicades a la tècnica publicitària. Baqués participa en nombroses activitats que l'esmentada associació organitza, d'altra banda i en relació amb aquesta faceta, també ha practicat la docència, entre 1965 i 1970 com professor de síntesi gràfica a la "Escola Masana" i durant el curs 1970-1971 a la "Escola Oficial de Publicitat" on fou anomenat catedràtic en l'assignatura de grafisme.

En quant la seva activitat com pintor podem establir dues etapes. La primera durant la dècada dels 60, tot un procés d'investigació i depuració marcat per obres de tècnica rigorosa, preciosisme compositiu i densitat cromàtica, que temàticament poden emmarcar-se en un mon amb un rerafons surrealista, de fabulacions que semblen fluir d'un somni. En la seva segona etapa la obra s'allibera d'exigències tècniques, l'afany experimental dirigeix les seves passes a la pràctica d'altres procediments, escultura litografia..., perd l'aparença surrealista per a decantar-se cap a una figuració molt personal, on les formes son cada vegada més rotundes i penetrants.

En l'actualitat viu plenament dedicat a una labor creativa en el terreny de la pintura, treballador incansable exposa en nombroses galeries i esdeveniments arreu del mon.

 

 Baqués Home Page / Baqués Exposicions / Baqués Estil / Baqués Venda