Logotip


Fuentetaja - Nom

Tot seguit transcrivim una breu síntesi

de la biografia de l'artista

 

José Luis Fuentetaja neix a Madrid el 21 de juliol del 1951, als tretze anys comença a treballar en publicitat i assisteix a l'escola de "Artes y Oficios de Vallecas". L'any següent viatja a Suïssa, allí manté un intens contacte amb el mon de la pintura.

Al 1966 ingressa en "Bellas Artes", en arribar l'estiu, no sense moltes dificultats, arriba a Sitges. Enamorat d'aquest poble de la costa catalana, torna any rera any i finalment acaba fixant allí la seva residència.

La venda dels seus quadres la inicia en el conegut "Rastro" madrileny i més tard a Sitges instal·lant-se en ple carrer.

En 1969, aprofitant les llargues estades al carrer, comença  a pintar retrats de carrer, la qual cosa li serveix d'exercici pictòric.

Crea a Sitges un gran ambient artístic en el Passeig de la Ribera, també pinta a París, Londres i Amsterdam. La seva etapa bohèmia el porta a viure a Canàries durant 4 anys.

Fa amistat amb Sydney Nagley el qual organitza la seva primera exposició a Toronto (Canadà) al 1969.

Deixa els estudis i comença a pintar exclusivament al seu estudi. Els primers contactes amb la crítica i les galeries es donen arrel de l'exposició que realitza a Barcelona al "Ateneu Barcelonès".

A la "Galeria Majestic" de Barcelona te lloc la primera de les seves exposicions de dibuixos de nu. Posteriorment inaugura en "Els Quatre Gats" en Palma de Mallorca.

Al tornar del servei militar, coneix a José Mª Gudiol que l'aconsella molt positivament i a partir d'aleshores, el treball intens ha marcat la seva pauta de vida.

 

 Fuentetaja Home Page / Fuentetaja Exposicions / Fuentetaja Estil / Fuentetaja Venda