Logotip


Fernández - Nom

Tot seguit transcrivim una breu síntesi

de la biografia de l'artista

 

Rafa Fernández neix a Costa Rica al 1935. Inicià els seus estudis a la "Casa del Artista" a Costa Rica, després a la "Escuela de Bellas Artes de Nicaragua" i finalment al "Círculo de Bellas Artes" a Madrid. Per una altra banda, va realitzar els cursos "CREAGRAF" de gravat i litografia a la "Facultad de Bellas Artes" de la Universitat de Costa Rica".

Dugué a terme diverses gires culturals per Estats Units invitat pel "Departamento de Estado", per la "Organización de Estados Americanos" (O.E.A.) i per diverses associacions com, els "Amigos de las Américas" i la "Casa de las Américas".

Participà en el "Primer Encuentro de Críticos de Arte y Artistas Íbero-Americanos" i és el representant del seu país en el "Museo Rafael Bulgarín" de Venezuela, l'únic museu de pintura llatí americana a l'aire lliure que discorre al llarg d'una carretera de més de 180 Km. de longitud.

Fou seleccionat per a la creació d'un mural interior (45 x 2,5 mts.) en la "Clínica Marcial Fallas" de Costa Rica.

Preocupat per la promoció de l'art al seu país, Rafa Fernández ha participat, de forma constant i durant més de tres dècades,  en nombroses manifestacions com concursos nacionals i centre americans en els que, sovint, ha  format part del jurat. Tant mateix fou el fundador del "Parque de la Expresión" i el "Museo de Miniaturas" de Costa Rica.

Rafa Fernández ha estat membre del consell d'administració de la "Editorial Costa Rica" y conseller d'arts plàstiques del ministeri de cultura del seu país.

La seva obra pot trobar-se a importants museus i formen part de nombroses col·leccions públiques i privades en Amèrica i Europa.

 

 Fernández Home Page / Fernández Exposicions / Fernández Estil / Fernández Venda