Logotip


Alvar - Nom

Tot seguit transcrivim una breu síntesi

de la biografia de l'artista

 

Alvar Suñol Muñoz-Ramos, artísticament conegut com ALVAR, va nàixer el 20 de gener de 1935 a Montgat, un poble de pescadors de la costa mediterrània catalana. Va estudiar a la prestigiosa "Escola de Belles Arts de Sant Jordi", de Barcelona, lloc on va rebre la seva formació artística.

Als 18 anys, va obtenir la "Bolsa de Viaje Alhambra de Granada", una beca que li va permetre estudiar en aquella ciutat durant l'estiu. En tornar a la seva ciutat natal, va presentar una pintura per al "Premi de Joves Pintors", patrocinat per la ciutat de Barcelona en el que obtingué el primer premi, actualment l'anomenada pintura forma part de la col·lecció permanent del "Museu d'Art Modern de Barcelona", España.

Al 1957, a l'edat de 22 anys, Alvar va organitzar la seva primera exposició individual, a les Galeries Laietana de Barcelona. Degut a l'èxit obtingut, va rebre nombroses invitacions per a realitzar exposicions a d'altres ciutats espanyoles.

Quant prestava el servei militar, va presentar un dels seus olis al concurs de pintura anual del "Institut Français" de Barcelona, obtingué el primer premio consistent en un viatge d'estudis a París durant l'estiu.

Alvar va arribar a París al 1959, conegué a Juan Fuentes, compatriota seu i director de la prestigiosa galeria parisina "Galerie Drouant", Fuentes animà Alvar i va adquirir per a la galeria el primer grup de pintures a l'oli que aquest va realitzar a París. La galeria de Fuentes va vendre totes les pintures en una setmana.

Al 1960 Alvar retornà a Barcelona per a contraure matrimoni amb Rosella Berenguer, a qui coneixia des de la infància. Posteriorment s'instal·laren a París, on van residir durant deu anys.

La primera exposició d'Alvar als Estats Units va tenir lloc al 1962, a la "Monede Gallery" de Nova York. Alvar va realitzar les primeres litografies originals per a una exposició individual que es va presentar a la "Galerie Drouant" al 1963.

Les obres d'Alvar s'han exposat regularment a tota Europa, als Estats Units i a Canadà. La seva obra gràfica meresqué els elogis del públic amb motiu de l'exposició organitzada pel "Musee Hyacinthe Rigand" de Perpignan, França, al 1978.

El "Utah Museum of Fine Arts" de Salt Lake City, Utah, i el "Wichita Art Museum" de Wichita, Kansas, han presentat importants exposicions sobre les seves litografies, pintures i escultures, al 1982 i 1983.

La "Galerie Takashimaya" de Tokio organitzà la primera mostra de la seva obra al Japó amb motiu d'una exposició col·lectiva junt amb obres de Picasso i de Chagall. El "Kumanoto Museum" i el "Fukuoka Museum" varen adquirir litografies seves per a exposicions permanents.

Actualment Alvar resideix en una petita població situada a les afores de Barcelona, fidel a la seva diversitat creativa realitza pintures a l'oli, litografies, aquarel·les, bronzes, baix relleus de ceràmica i escultures de metall, podem considerar al Alvar Suñol com un dels més cotitzats artistes contemporanis vius.

 

 Alvar Home Page / Alvar Exposicions / Alvar Estil / Alvar Venda